Nors degalų kaina daugumai itin svarbi, tačiau tai nėra vienintelis kriterijus, pagal kurį vairuotojai renkasi, kurioje degalinėje piltis degalų. O mažiausia suma, už kurią teko pirkti degalų, nesiekia netgi kelių litų. 

 

Kas dešimtam degalų kainos dar kelia pyktį

 

Daugumai vairuotojų rūpi degalų kainos ir jų pokyčiai, šį klausimą neretai lydi ir neigiamos emocijos, parodė portalo Autogidas.lt tyrimas. Daugiau kaip pusė (54 proc.) vairuotojų nuolat analizuoja, kur degalai pigiausi ar kaip kinta jų kaina, daugiau nei dešimtadalis (12 proc.) vairuotojų vis dar nuolatos pyksta dėl degalų kainų. Likusieji sako, kad nesuka sau galvos – anksčiau nesigilino ir dabar nesigilina, kaip kinta degalų kainos, kai kurie anksčiau domėdavosi, kokių pokyčių vyksta, pykdavo, kai degalai brangdavo, tačiau šiuo metu nebekreipia į tai dėmesio.

 

Ne tik kaina ar atstumas lemia, kurią degalinę rinktis

 

Iš tyrimo rezultatų matyti, kad vairuotojai degalinę renkasi ne tik pagal degalų kainas ar atstumą, kuri būtų artimiausia. Neretai pasirinkimą lemia asmeninės simpatijos tam tikram degalinių tinklui, netgi nebūtinai degalams taikomos akcijos ir pan.

Dauguma vairuotojų (43 proc.) degalų piltis važiuoja ten, kur jie pigiausi. 38 proc. vairuotojų pagrindinis degalinės pasirinkimo kriterijus yra tai, kuris degalinių tinklas labiausiai patinka. Apie 36 proc. vairuotojų važiuoja į tą degalinę, kuri yra pakeliui arba arčiausiai namų ar darbo. Mažesnis respondentų skaičius degalines renkasi pagal akcijas, pavyzdžiui, taikomas nuolaidas kavai, arba pagal teikiamas kitas paslaugas, pavyzdžiui, ar degalinėje yra autoplovykla, galimybė prisipūsti padangas ir pan.

 

Litas su centais – mažiausia suma, už kurią pylėsi degalų

 

Penktadalis vairuotojų visuomet pila pilną baką degalų, kad nereikėtų gaišti laiko ir dažnai važiuoti į degalinę. Beveik pusė respondentų kartais įsipila visą, kartais – dalį: sprendimas priklauso nuo to, kiek tuo metu turi pinigų. Trečdalis apklausos dalyvių pila tik dalį sąmoningai, tačiau ne dėl to, kad tuo metu turėtų per mažai pinigų.

Nors vienas litras degalų kainuoja kelis litus, tačiau yra pasitaikę situacijų, kai vairuotojai užsipylė degalų už itin mažą pinigų sumą. Autogidas.lt atskleidė, kad mažiausios sumos – 1,25 Lt, 3 Lt, 5 Lt, taip pat nemažai daliai vairuotojų yra tekę įsipilti degalų už 10 ar 20 Lt.

 

Autogidas.lt informacija