Lietuviai nėra linkę važinėti su tuo pačiu automobiliu dešimtmečius – dauguma savo transporto priemones keičia kas kelerius metus. Dažną kaitą skatina ne tik noras išbandyti kitas markes ar modelius, bet ir teigiama patirtis – didžioji dalis vairuotojų teigia nepatyrę atvejų, kai vos po įsigijimo tektų transporto priemonę remontuoti.

 

2-3 metai – tokį laikotarpį dažniausiai vairuotojai važinėja su įsigytu automobiliu, o tuomet ima žvalgytis kitų variantų (33 proc. vairuotojų). Maždaug penktadalis automobilį keičia dar dažniau – vos kas metus. Taip pat apie 20 proc. respondentų vis kito automobilio ima žvalgytis kas 4-6 metus. Vos keli procentai vairuotojų automobilius keičia kas 7-10 metų. Likęs beveik trečdalis neturi konkretaus termino – žiūri, kaip turimas automobilis tarnauja ir kokia konkreti situacija. Tokius rezultatus atskleidė transporto portalo Autogidas.lt tyrimas.

 

Tyrimo rezultatai taip pat parodė, kad yra kelios pagrindinės priežastys, skatinančios žvalgytis kitų transporto priemonių pasiūlymų. Kito automobilio imama dairytis senajam ėmus gesti arba atsibodus, ėmus smarkiai smukti jo vertei ar vairuotojui panorėjus išbandyti geresnį, galingesnį arba naujesnį automobilį.

 

Automobilius rečiau keičiantys vairuotojai mąsto priešingai: jei transporto priemonė nekelia rūpesčių dėl gedimų, ja reikia važinėti kuo ilgiau – nesižvalgyti kito automobilio, nes nebūsi užtikrintas, kokį įsigysi. Šie vairuotojai, pirkdami kitą transporto priemonę, stengiasi palaipsniui pirkti vis naujesnę ir techniškai kuo tvarkingesnę, kad ja galėtų važinėti kuo ilgesnį laikotarpį.

 

Autogidas.lt tyrime vairuotojų taip pat buvo klausiama, ar įsigijus naudotą automobilį dažniau tekdavo džiaugtis ar nusivilti. Maždaug 70 proc. vairuotojų nuomone, jų patirtis – teigiama, nes dažniausiai pavykdavo įsigyti tvarkingą ir papildomų rūpesčių nesukėlusį automobilį. 30 proc. pasisekė mažiau – tik įsigijus kitą transporto priemonę, teko sužinoti apie jos gedimus ir papildomai remontuoti. 

 

 

 

Autogidas.lt informacija