Daugumai vairuotojų ar automobilių mėgėjų pagražinti, su įvairiais piešiniais, lengvojo lydinio ratlankiais ar papildomomis detalėmis papuošti automobiliai yra gražu – vairuotojų teigimu, tik svarbiausia, kad puošyba būtų saikinga. Vos keli procentai laikosi nuomonės, kad savo automobilio niekuomet nepuoštų, atskleidė portalo Autogidas.lt tyrimas.

 

Beveik 70 proc. vairuotojų teigia, kad pinigų papildomoms autodalims (lengvojo lydinio ratlankiams, geresnei garso aparatūrai ar kt.) skiria ir jiems tai yra būtinybė, apie 30 proc. neskiria, nes jiems to nereikia arba kišenė taip išlaidauti neleidžia. Autogidas.lt atliktų tyrimų statistika rodo, kad šiuo metu didesnė nei prieš kelerius metus vairuotojų dalis skiria lėšų papildomiems automobilių puošybos elementams. Prieš trejus metus beveik pusė respondentų papildomų lėšų tam neskyrė, šiuo metu tokių vairuotojų – tik apie 30 proc.

 

Paklausti, kaip puošia arba puoštų savo automobilį, dauguma sako, kad įsigytų lengvojo lydinio ratlankius (39 proc. respondentų) arba ne puoštų papildomomis detalėmis, o tiesiog pasirūpintų transporto priemonės švara (21 proc.). Apie 16 proc. Autogidas.lt apklausoje dalyvavusiųjų sako, kad automobilį išskirtinai nudažytų, 12 proc. ne puoštų, o pasirūpintų gera garso aparatūra, dešimtadalis primontuotų įvairių priedų. Nieko nedarytų vos 1 proc. respondentų.

 

Daugumos vairuotojų nuomone, automobilių puošyba ir siekis suteikti išskirtinumo neišeina iš mados – tam tikros žmonių grupės dabar savo transporto priemones puošia ne mažiau, nei anksčiau (71 proc. apklausos dalyvių). Vis dėlto beveik ketvirtadalis mano, kad automobilių puošyba jau nebemadinga, dabar rūpinamasi tik kokybiškais ir būtinais priedais (24 proc.). Keli procentai apklausos dalyvių mano, kad ankstesnę puošybą pakeitė reklamos, pavyzdžiui, ant transporto priemonių reklamuojamas prekinis ženklas, veiklos informacija ir pan.

 

Kad ir koks puošybos būdas vairuotojams būtų priimtiniausias, dauguma sutinka, kad svarbu, jog automobilis akį trauktų dėl grožio, o ne dėl to, kad iš jo norima pasijuokti. 

 

Autogidas.lt informacija