Iki oficialaus motociklų sezono Lietuvoje atidarymo likus kiek daugiau nei mėnesiui, motociklininkai sujudę pirkti trūkstamas detales savo transporto priemonėms, aprangas bei įsigyti kitus motociklus, jei apie tai svajojo. Netrukus pirkti, parduoti ar keistis visu tuo motociklininkai galės ir gyvai. Atidarant „Coffee Racers“ organizuojamų motociklų renginių „Autogidas.lt - Vrooam Oil Track Attack” sezoną „Nemuno žiedo“ lenktynių trasoje balandžio 25 d. čia įvyks pirmasis mototurgus.

„Daugelio motociklininkų garažuose sudėta nereikalingų detalių, kurios galbūt reikalingos kitiems. Šis renginys bus puiki proga gyvai parduoti ir pirkti aprangas, detales, priedus ar pačius motociklus, pasitarti ir pasiderėti. Užsienyje tokia praktika įprasta ir pasiteisinanti. Kol kas Lietuvoje šios tradicijos neturėjome, tad tikimės ją pradėti“, – sakė sporto klubo „Coffee Racers“ vadovas Adomas Dautartas.

Dalyvauti „Autogidas.lt mototurguje“ galės visi motociklininkai, nepriklausant nuo jų vairuojamų motociklų tipų. Laukiami bus ir enduro, čioperių, gatvės, sportinių bei kitokių motociklų vairuotojai.

Transporto skelbimų portalo „Autogidas.lt“ duomenimis, motociklų pardavimo pikas yra kovo-balandžio mėnesiais, o aksesuarai – šalmai, aprangos, daiktadėžės – aktyviausiai parduodami ir perkami sezonui įsibėgėjant. Kaip nurodo „Autogidas.lt“ , šiemet sausio-kovo mėnesiais portale patalpinta 3622 parduodamų motociklų skelbimų – tai 8,5 proc. daugiau nei pernai, aksesuarų – 1 proc. daugiau. Lietuviai daugiausia perka sportinio ir gatvės stiliaus motociklus – populiariausiųjų penketuke figūruoja „Kawasaki ZXR“, „Honda CBR“, „Yamaha YZF“, „Suzuki GSX R“ ir „Suzuki SV“.

„Perkant nenaują motociklą, reikia vertinti ne metus ar ridą, bet bendrą būklę ir techninį stovį, vengti motociklų su dalimis nuo kitų gamintojų – paprastai jie būna po avarijų ir taisyti smarkiai taupant“, – ieškantiesiems kito motociklo pataria „Autogidas.lt“ vadovas Lukas Draginas.

„Autogidas.lt mototurgus“ prasidės 12 val., netrukus po motociklų lenktynių sezono atidarymo starto. Tad šiame renginyje „Autogidas.lt - Vrooam Oil Track Attack” motociklininkai vienu ypu galės ne tik prekiauti, bet ir pramogauti bei treniruotis. „Coffee Racers“ teigimu, šiemet jų organizuojami renginiai bus dar didesni ir įdomesni plačiam žmonių ratui.

Daugiau informacijos ir visą renginių tvarkaraštį galima rasti http://www.crmoto.lt/