Netgi jei būtų nevaržomi finansinių galimybių, dauguma vairuotojų nepultų įsigyti būtent naujo automobilio, atskleidė Autogidas.lt tyrimas. Vis dėlto per keletą metų susidomėjimas naujais automobiliais išaugo.
 

Šiek tiek mažiau nei pusė (46 proc.) vairuotojų, turėdami pakankamai pinigų ir galėdami rinktis tarp naujo ir naudoto automobilio, pasirinktų būtent naują variantą, rodo portalo apklausos rezultatai. Didelė dalis vairuotojų (beveik 40 proc.) svarstytų ir naujų, ir naudotų transporto priemonių pasiūlymus – vertintų automobilį ne tik pagal jo metus, bet ir pagal kitus kriterijus. Maždaug penktadalis net ir nevaržomi finansinių galimybių rinktųsi tik naudotą automobilį.

Kaip ir prieš kelerius metus, taip ir šiuo metu nauji automobiliai vairuotojus labiausiai domina dėl patikimumo – naują transporto priemonę dauguma rinktųsi manydami, kad naujas automobilis yra saugesnis, nekeliantis abejonių, kad kažkas jį eksploatavo netinkamai (63 proc. Autogidas.lt respondentų). Garantinis aptarnavimas taip pat svarbus – dėl jo naują transporto priemonę pirktų daugiau nei 40 proc. apklausos dalyvių.

 

Beveik trečdaliui svarbus ir emocinis faktorius – šie vairuotojai teiktų pirmenybę naujam automobiliui, nes norėtų būti pirmieji automobilio šeimininkai ir vairuotojai. Likusieji keliolika procentų naujomis transporto priemonėmis domisi dėl prestižo – jų nuomone, naujas automobilis leidžia pademonstruoti tam tikrą statusą.

 

Teikiantieji pirmenybę naudotiems automobiliams atsižvelgia į finansinius rodiklius ir galimus defektus. Beveik pusė (49 proc.) Autogidas.lt respondentų naudoti automobiliai atrodo tinkamas pasirinkimas, nes nebūtų permokama – vairuotojų teigimu, naudoto automobilio kaina būtų mažesnė nei naujo, ką tik iš salono įsigyto. 46 proc. apklausos dalyvių pirktų naudotą automobilį, kad jau žinotų konkretaus modelio ypatybes ir gedimus – taip išvengtų netikėtumų, būtų informuoti, ko gali tikėtis.

Šiuo metu markė, kaina ir degalų tipas yra patys svarbiausi transporto priemonių vertinimo kriterijai, taigi prioritetai nesikeičia jau kelerius metus. Mažiau dėmesio renkantis transporto priemonę kreipiama į pagaminimo metus, pavarų dėžę, ridą, o mažiausiai – į spalvą.

 

 

Autogidas.lt informacija