Ar tenka savo automobilį skolinti kitiems? Galbūt kas nors prašo, bet neskolinate, nes baiminatės,kad nenubraižytų, nesudaužytų? O galbūt skolinate visiems, kas tik paprašo?

 

Beveik 60 proc. transporto portalo Autogidas.lt respondentų karts nuo karto paskolina savo automobilį kitiems. Tyrimo rezultatai atskleidė, kad dažniausiai skolinama šeimos nariams ar antrajai pusei (74 proc. apklausos dalyvių) arba draugams (24 proc.). Vos pora procentų vairuotojų sako, kad savo transporto priemonę skolina bet kam.

 

Tačiau yra apie 40 proc. vairuotojų, kurie savo automobilio neskolina niekam. Daugiau kaip 80 proc. šių respondentų pripažįsta – neskolina, nes nepasitiki ir nenori duoti kitiems vairuoti savo automobilio. Apie 13 proc. neskolina, nes niekas neprašo, likusieji keli procentai rūpinasi kitų saugumu ir savo transporto priemonės neskolina, nes jos techninė būklė prasta ir bet kada gali sugesti.

 

Iš Autogidas.lt tyrimo rezultatų matyti, kad dalis tų vairuotojų, kurie vis dėlto savo automobilį paskolina kitiems, gaili automobilio ir paskolinę baiminasi, kad jam nieko nepadarytų (30 proc. respondentų). Beveik pusė (47 proc.) apklausos dalyvių pagalvoja, kad pasiskolinęs asmuo nieko nepadarytų automobiliui, tačiau nesureikšmina to, jog skolina. Apie 12 proc. sako, jog svarbiausia, kad degalų įpiltų tas, kuris skolinosi. Be jokių emocijų ir nesibaimindami savo transporto priemonę skolina vos dešimtadalis vairuotojų.

 

Respondentų teigimu, pasitaikė atvejų, kad savo automobilį atgavo apgadintą arba bent jau išpurvintą.

 

Autogidas.lt informacija