Dauguma vairuotojų pripažįsta, kad yra pamėgę tam tikros markės automobilius, todėl ketindami keisti automobilį, renkasi iš tokios pat markės automobilių pasiūlos. Vis dėlto jei pasiūlymai geri, vairuotojai nėra linkę savęs riboti – gali įsigyti ir kitos markės automobilį. Portalo Autogidas.lt tyrimas atskleidė, kokie automobiliai šiuo metu paklausiausi, o kokių dauguma vairuotojų nepirktų.

 

 

Netgi 95 proc. vairuotojų turi mėgstamiausią automobilio markę, pusė jų – netgi ne vieną. Jei tenka ieškoti kito automobilio, vidutiniškai kas penktas vairuotojas yra visiškai lojalus turėtai markei ir žvalgosi tik tos pačios markės automobilių pasiūlymų, parodė transporto portalo Autogidas.lt tyrimas. Apie 70 proc. respondentų pirmenybę sakosi teikiantys tokiai pat markei, tačiau neatmeta ir kitokių markių variantų. Keliolika procentų vairuotojų, priešingai nei dauguma, kaip tik ieško būtinai kitokios markės transporto priemonių, nei iki šiol turėjo.

 

Autogidas.lt tyrimo rezultatai atskleidė, kad vairuotojai yra lojalesni konkrečiai markei, o ne tam tikros šalies automobiliams – daugiau kaip 60 proc. respondentų renkasi ne pagal šalį, bet būtent pagal markę.

 

Besirenkantieji pagal šalį pirmenybę teikia vokiškiems (73 proc.), japoniškiems (35 proc.) arba švediškiems (18 proc.) automobiliams. Likusieji nesudaro statistiškai reikšmingos dalies – itališkus, prancūziškus, amerikietiškus automobilius renkasi mažiau nei po dešimtadalis vairuotojų, pirmenybę teikiančių kitų šalių gamintojams procentas dar mažesnis.

 

Vertinant konkrečiai pagal markes, aukščiausias vietas paklausiausiųjų sąraše užima vokiškieji BMW (43 proc. respondentų jiems teikia pirmenybę), Audi (37 proc.), Mercedez-Benz (25 proc.) ir Volkswagen (18 proc.), greta ir švediškasis Volvo (18 proc.). Vis dėlto vidutiniškai kas ketvirtas vairuotojas, ieškodamas kitos transporto priemonės, rinktųsi kitą markę (ne minėtąsias BMW, Audi, Mercedez-Benz, Volkswagen, Volvo, bet ir ne vienas iš populiariausių Opel, Renault, Ford, Peugeot, Toyota – žvalgytųsi visai kitos markės).

 

Paklausti, kokios markės automobilio nepirktų, vairuotojai įvardija šiuos automobilius: Daewoo (58 proc.), Renault (41 proc.), Fiat (36 proc.), Lancia (35 proc.), Peugeot (34 proc.), Kia (31 proc.), Alfa-Romeo (28 proc.), Opel (21 proc.). Likusios markės vairuotojų vertinamos ne taip kritiškai.

 

 

Autogidas.lt informacija